Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Wie zijn wij?

IMG_6054De organisatie van de gratis meezingnamiddagen ZinInZang is in handen van Concordia Producties met de steun van de Stad Bilzen.

Concordia Producties is ontstaan in 1980 toen men het beheer van zaal Concordia op de markt in Bilzen overnam, met als doel de zaal te behoeden van verval. De zaal werd destijds gerenoveerd en ter beschikking gesteld van het verenigingsleven. Er was een belangrijke en intense samenwerking met het jeugdhuis ZOLJOC  ( = Zuid Oost Limburgs Jongeren OntmoetingsCentrum) te Bilzen, en met TOB (= Toneel Opvoeringen Bilzen).

Concordia Producties had een leidende rol in TOB.
In de jaren 80 werden zo, na 25 jaar, terug  per jaar 5 professionele theatervoorstellingen naar Bilzen gebracht. Dit kende een zeer groot succes met veel uitverkochte zalen. De realisatie van TOB werd een belangrijk element in het dossier voor de toekenning van een erkenning als Cultureel Centrum Bilzen.
Eenmaal het CC Bilzen gerealiseerd werden de theatervoorstelling overgenomen door CC De Kimpel.

Zeer goede herinneringen hebben we ook aan GGG – Gertie’s Gasten Galerij. Een moderne talkshow, gepresenteerd door Gertie Christoffels en gerealiseerd door Concordia Producties. De talkshow ontving 5 keer per jaar een 5-tal interessante gasten uit Vlaanderen. Telkens was het theatercafé van CC De Kimpel uitverkocht.

In de jaren 90 werden dan diverse culturele uitstappen georganiseerd: de dubbele Van Gogh tentoonstelling in het Kröller-Müller Museum en het Van Gogh museum, de musicals Les Miserables, the Phantom en Miss Saigon in het Circustheater in Scheveningen of in Carré in Amsterdam.

Ten gevolge van drukke beroepsbezigheden van de diverse leden, heeft Concordia Producties in het eerste decennium van de 21-ste eeuw wat stil gelegen, maar de draad is terug opgepakt.

Sinds 2012 organiseren we “ZinInZang”.
ZinInZang staat voor een gezellige meezingnamiddag.

Maandelijks, in principe elke eerste donderdag van de maand, kan je samen met vrienden en familie naar hartenlust meezingen met, meestal Nederlandstalige, liedjes uit het collectief geheugen. We worden begeleid door een zanger/gitarist en een pianist. Alle teksten worden op groot scherm geprojecteerd, voor iedereen goed leesbaar.
Dit initiatief kent een zeer groot succes, met gemiddeld meer dan 100 bezoekers,  en vindt plaats in JC DE BILDING (op de vrijetijdscampus van De Kimpel) te Bilzen.
IMG_6054De ploeg vrijwillige medewerkers van ZinInZang bestaat uit Alda, Agnes, Germine, Jeanine, Jenny, Annie, Josiane, Romain, Roger, Rudy, Tonny, Willy T., Willy H., Luk en Gerard (productie en coördinatie).

Op 11 juli 2019 hadden we onze 75-ste editie met 405 aanwezigen.
In november 2021 vierden we – midden de coronaperiode – de honderdste editie in zaal Concordia op de markt te Bilzen. Ondertussen zijn we ons 11-de seizoen begonnen in Bilzen.
Op aanvraag willen we ook wel elders een ZinInZang organiseren.

ZinInZang-live wordt gratis aangeboden, wel wordt er met het mandje rond gegaan voor een vrije bijdrage in de organisatiekosten.

Door corona kunnen de live-activiteiten niet meer doorgaan, daarom verspreiden we elke maand een gratis meezingvideo via het internet, voorzien van ondertitels. Deze video’s zijn volledig coronaproef opgenomen, elke artiest vanuit zijn eigen kot. Tijdens de coronaperiode werden deze meezingvideo’s gratis verspreid in alle 800 woonzorgcentra van Vlaanderen en aan ons uitgebreide mailnetwerk.
Sinds februari 2021 worden onze meezingvideo’s ook uitgezonden op Eclips TV.
Wil je de link naar deze video ontvangen stuur dan een mailtje naar info.zininzang@gmail.com.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close