Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Reacties

Maandelijks versturen we gratis meezingvideo’s van Nederlandstalige liederen – met ondertitels – uit het collectieve geheugen. Deze meezingvideo’s worden o.a. verstuurd naar alle Vlaamse (woon-)zorgcentra, en regelmatig krijgen we leuke reacties. Een aantal van die reacties plaatsen wij hier.

Wat (woon-)zorgcentra ons schrijven en anderen ons vertellen!


Donderdag 04.05.2023
Reactie van Lia Jamaer en Patricia Maes

Mail van 23/12/2021 – Een warme groet in de kersttijd

Heel erg bedankt voor de leuke ZinInZang initiatieven!
Ik breng telkens mijn ouders (op leeftijd) op de hoogte van de uitzenddata.
Zij kijken er telkens weer naar uit!
Het fleurt hun dagen op in deze moeilijke coronatijden waarin voor hen de wereld zoveel kleiner geworden is.
Carine
________________________________________

Hallo Gerard en alle artiesten en medewerkers van ZinInZang.

Gisterennamiddag was het weer zover.  De maandelijkse vertoning op groot scherm van jullie meezingvideo, editie maart. Alweer een voltreffer!

Mooie nummerkeuze, goede opnames, sfeervol en op het einde enthousiaste en blije bewoners. Bewoners zongen opnieuw heel goed mee met alle liedjes. 

De Will Tura medley was deze keer duidelijk het hoogtepunt.
Maar ook bij het laatste nummer over Limburg was er zeer veel sfeer. Volumeschuif dan ook iets naar omhoog geschoven 😇. Grappig was het eigenlijk om al die Gentenaars uit volle borst “Limburg Allein” te horen en zien meezingen 😜. Kan dus tellen qua Limburgpromotie.

Bedankt en chapeau aan het hele ZinInZang team.
We kijken al uit naar de editie van april.
Met vriendelijke en muzikale groeten,

“Juist even laten weten dat jullie video van oktober alweer een groot succes was! Bewoners genoten opnieuw met volle teugen en zongen uit volle borst mee. Heel goed gedaan alweer van het hele ZinInZang team! We kijken alvast opnieuw uit naar jullie volgende video.”

Gent
Veerle in Diepenbeek

Beste,
Hartelijk dank voor jullie blijvende inzet! Ik ben er zeker van dat onze bewoners er weer een namiddagje zullen van genieten!

Kachtem

Reactie op de kersteditie december 2020
“Zo mooi, proficiat en dank aan allen die hieraan hebben meegewerkt, hartverwarmend, in deze voor velen eenzame periode! Fijne en warme Kerst gewenst.

Bilzen

Vrijdag 05/11/2021 – De honderdste
Zaal Concordia Bilzen.

Zelden kwam zoveel muzikaal en artistiek talent samen, maar voor de HONDERDSTE editie van ZinInZang mocht het al iets speciaals zijn. De familie Appermont, de eenmanszaak Roofthooft, het klein orkest Vanroy , de zingende s(ch)lager Luk-Michelle, de krak met de trekzak Etienne en al de andere toptalenten maakten er een onvergetelijke namiddag van. Philippe Ghysens

Een deel van de zangers tijdens “Katootje”, een lied met een kettingrefrein.
Andere foto’s kan je bekijken onder het tabblad foto’s van deze website.

Radio Boo – 10/11/2021 over de honderdste ZInInZang

Ondertussen is de 100e bijeenkomst van Zin in Zang Bilzen achter de rug. Het was een stevig gevuld programma met vooral meezingers. Al zag ik in het publiek de ene iets enthousiaster meezingen dan de ander. Maar als je het lied niet kende, was mee wiegen zeker een waardig alternatief. Als muzikant zien dat je publiek beiden doet, is het echt een meezingfeest. Het bleek maar weer eens een waarheid, die staat als een paal boven water: samen zingen brengt mensen dichter bij elkaar. Onze schepen van cultuur heeft het begrepen. Ze zet haar schouders mee onder dit soort projecten. Al moest ze toch met een beetje schaamrood op de wangen toegeven dat haar zangtalent niet zo groot is. Maar ik heb haar zien mee wiegen en dat was dus het waardige alternatief. Ze heeft beloofd om voor een volgende gelegenheid een liedje in te studeren en te performen. Ik popel al om met mijn gitaar mee te tokkelen.

Uit het brede aanbod van dit evenement, wacht de techniek de pittige taak om een programma van een uur samen te stellen. Eclips-tv zendt met veel plezier de maandelijkse zangstonde uit voor heel Vlaanderen en zelfs over de taalgrens heen. Snap je dat zingen met elkaar verbindt? Ik draag er met plezier mijn steentje aan bij. Of een nootje, dat mag ook.

Voila, zeg dat de meester het gezegd heeft.


“Beste medewerkers van ZinInZang.
Het is heel fijn om iedere maand jullie fantastische meezingvideo’s te bekijken met de bewoners van het WZC.
De bewoners genieten hier enorm van.
Bedankt voor jullie Moeite!
Wij kijken steeds uit naar jullie nieuwe muziekvideo!
Doe zo verder!
Met vriendelijke groeten.”

Merchtem


“Bewoners genoten zichtbaar en zongen volop mee. Het was een gezellige namiddag vol ambiance. Volgende week staat alvast een andere voorstelling, op het grote scherm, van jullie op ons programma.”

Gentbrugge

“Dank je wel voor de link van ZinInzang. In bijlage een fotootje van Veerle. Ze geniet enorm van ZinInZang.”

Diepenbeek

Dag ZinInZang kompanen,
Ik krijg melding van oud-leerlingen, dat de ZinInZang video’s ook elders in het lang gebruikt worden om samen te zingen. De oud-leerlingen herkennen u . Dus: door doen!!!

Michel Pieters -Diepenbeek

Reactie op de kersteditie december 2020
Proficiat iedereen, ik heb genoten van de eerste tot de laatste minuut. Bijna twee uur in de nacht, maar mijn nachtrust zal zalig worden. Proficiat ook voor het initiatief Gerard.

Jos Roofthooft -Diepenbeek

26/12/2021 Bericht naar aanleiding van de unieke meezing Kerstvideo van ZinInZang op Eclips TV

Geweldig toch zo op een groot scherm. Heb gevoelsmatig nog eens echt geweend. Mooiste kerstmoment sinds jaren voor mij. Bedankt. Ik voelde mijn dorpje en jeugd terug zoals vroeger er echt Kerstmis was. Ik ben gelukkig.
____________________________________

Wat een leuke reactie uit Gentbrugge

Hallo Gerard en het hele ZininZang- team,

Graag laten wij weten dat we gisterenmiddag met een groep van ongeveer 40 personen naar jullie nieuwste video van november “Feesteditie – De honderdste ZinInZang” op ons groot scherm gekeken hebben.

Het was een topeditie!
En als u het mij vraagt: veel beter dan jullie eerste live uitzending. Net zoals bij jullie “In ons kot afleveringen” zie je duidelijk het concept positief groeien.

Aanwezige bewoners, en begeleiders, genoten alweer van de eerste tot de laatste minuut. Goede nummerkeuzes, leuke liedjes uit de oude doos en allemaal heel goed gebracht! 

Het laatste nummer Katootje was een hoogtepunt, goed gelachen 😅. Nadien, bij het avondmaal hoorde ik bewoners nog heel positief napraten over de voorstelling.

Wij hopen dan ook, hier in Weverbos, dat jullie allen nog lang doorgaan met jullie opnames – in jullie kot of tijdens optredens – en deze naar de Woon- en Zorgcentra doorsturen.

Want zoals jullie al weten: de ZinInZang opnames staan hier reeds sinds jullie begin op onze maandelijkse kalender.

Groeten en een ongelooflijke grote DANK JULLIE WEL! aan het hele team voor en achter de schermen en ook jullie sponsors niet te vergeten natuurlijk. Merci!

Met vriendelijke en muzikale groeten,

___________________________________________________

Kunnen wij een opname bijwonen?
Op 7 oktober kwam een man uit Zelem naar ons toe.
Hij had genoten van de uitzending van ZinInZang Bilzen op Eclips TV.
En dus had hij een dagje Bilzen ingepland, hij wilde de sfeer in toeristisch Bilzen eens proeven, en hij vroeg of hij een opname kon bijwonen.
Natuurlijk kan dat, iedereen is welkom.
Volg deze website en u weet wanneer de volgende ZinInZang is gepland.
Gerard namens ZinInzang. 


Ons ma heeft ZinInZang ontdekt op Eclips TV!
Een oude bekende kwam me tegen op een wandeling en sprak mij aan.
“Jullie zijn goed bezig” vertelde hij ons. “Ons ma geniet van de meezingvideo en kijkt graag naar jullie op Eclips TV. En nadien geniet ze nog na als ze dat met haar zus bepreekt.”
Leuk toch, zulke reacties. Wij nodigden hen uit om eens live aanwezig te zijn, maar dat lag omwille van gezondheid en dergelijke iets moeilijker.
Wij, van ZinInZang, zijn blij dat we voor hen ook een uurtje ontspanning kunnen brengen met leuke herinneringen aan de tijd van toen.
Gerard namens ZinInzang. 

Bij deze wou ik jullie toch eens bedanken voor de leuke video’s die jullie maken. Onze bewoners genieten hier van!”

Oostakker

“Hartelijk dank dat we van jullie muziek kunnen meegenieten”

Oostnieuwkerke

“Wij stuurden onze positieve ervaring door naar de collega’s van de 2 andere Woon- en Zorgcentra van onze groep.
Nog eens heel erg bedankt voor jullie werk en enthousiasme en om onze bewoners een fijne namiddag te bezorgen. Doe zo verder! ”

Reactie op de kersteditie van december 2020.
Hele mooie sfeervolle Kerstuitgave, proficiat.
Danny

Reactie op de kersteditie van december 2020
Hallo Gerard,
Dit is idd een hele mooie editie. Fijn werk, mooi in elkaaroverlopend en met fijne achtergrondmuziek bij Luc. Ik vermoed dat de mensen die gaan kijken, zeker aangenaam verrast zullen zijn. Hartelijke groet.
Stijn Moekaars, Bilzen

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close